Ste previdni ali pogumni?

20. 10. 2016

Kako si predstavljate svoj popolni dan za sprostitev? Bi ostali doma, se odpravili na sprehod v naravo, odigrali partijo tenisa, se ne glede na vreme odpravili na daljši tek ali pa bi se lotili celo kakšnega resnega adrenalinskega izziva?

Odgovorov je toliko kot značajev. Enako je pri financah, ko se vprašamo, kam investirati.

Ko se odločamo za naložbe, so nekateri zadržani in se jim zdi varnost pomembnejša od višine donosa. Drugi se odločajo drzneje, pripravljeni so se soočiti tudi z nekoliko večjimi padci vrednosti naložbe, če menijo, da bo ta dolgoročneje zato prinesla več.

S tem ni nič narobe, če le vlagatelj pri odločanju upošteva svojo »subjektivno« nagnjenost k tveganju in hkrati tudi svojo »objektivno« sposobnost za prevzem tveganja. Temu pravimo, da spozna svoj vlagateljski profil. O različnih vlagateljski profilih KD Skladi pišejo v Optimumu.

Svojega varčevanja se lotite načrtno. To pomeni, da premišljeno zastavite svoj naložbeni cilj: znesek, ki ga želite privarčevati, določite čas, v katerem želite to doseči, ocenite mesečni znesek, ki ga lahko namenite za varčevanje in obiščite finančnega svetovalca, ki bo skupaj z vami določil strategijo vlaganja, na podlagi vašega vlagateljskega profila. Naredite prvi korak in preverite svoj vlagateljski profil. Obiščite KD Sklade, ki vam bodo pomagali pri tem.

Nazaj na novice